Hakkımızda

1995 yılında Atatürk Üniversitesine bağlı olarak açılmış olan Refahiye Meslek Yüksekokulu, “Bilgisayarlı Muhasebe Programı” ile “Elektrik Programı” olmak üzere 2 Programda öğretime başlamıştır. 2006 yılından itibaren ise Erzincan Üniversitesine bağlanmıştır.
Erzincan Üniversitesine bağlandıktan sonra gelişimini hızlı bir şekilde sürdüren Yüksekokulumuz şu anda hem sosyal hem de teknik programlarda eğitim-öğretime devam etmektedir. Yüksekokulumuzda açılmış olan bölüm ve programlar iş dünyasının ihtiyaçları göz önünde tutularak açılmış olup, okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin çoğunluğu kolaylıkla iş bulabilmektedirler.
Şu anda Yüksekokulumuzda toplam 5 programda eğitim-öğretim verilmekte olup, bunların dört tanesi birinci öğretim ve  bir tanesi de uzaktan öğretim şeklinde yürütülmektedir.
2011 yılından itibaren Bologna süreci kapsamında tüm programlarımızın müfredatları güncellenmiş ve AB’ye uyumlu duruma getirilmiştir.
Yüksekokuldaki öğretim elemanlarının tamamına yakını yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaparak güçlü bir kadro oluştururken, modern sınıf ve laboratuarlarıyla fiziki mekânlar öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yeterli sayıdaki kalifiye idari personel, Yüksekokuldaki bürokratik ve destek hizmetlerini sürdürmektedirler.
Yüksekokuldaki “Raylı Sistemler Programı” ve “Posta Hizmetleri Programı”nda okutulan bazı dersler için TCDD ve PTT Genel Müdürlüğünce görevlendirilen uzman öğretim elemanları dersler vermektedirler.
Yüksekokulumuz öğrencilerinin barınma ihtiyacı Kredi Yurtlar Kurumu’na ait kız ve erkek öğrenci yurtlarınca karşılanmaktadır.
Refahiye ilçesi Erzincan’a 70 km. uzaklıktadır. Erzincan Sivas karayolu üzerinde bulunmakta, ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
Yüksekokulumuz, 5.750 metrekaresi kapalı alan, 7.400 metrekaresi açık alan olmak üzere 13.150 metrekarelik bir yerleşkeye sahiptir. Ayrıca yerleşke içinde Avukat Mehmet Yavuz Vakfı tarafından yaptırılmış olan 2.750 metrekare kapalı alana sahip Kültür Merkezi bulunmaktadır.