E-RAİL PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI

erail kapanış 1 erail kapanış 2

E-RAİL PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI

Demiryolu Yapım ve Bakım Personeli için müfredat geliştirilmesi ile e-öğrenme modüllerinin oluşturulması amacıyla 2014-2016 yılları arasında yürütülen e-RAİL Projesinin Final Toplantısı 29 Ekim 2016 tarihinde İzmir Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde Refahiye Meslek Yüksekokulu akademik personellerinden Öğr. Görevlileri Çiğdem ALBAYRAK, Harun AKOĞUZ, Mehmet DALGAKIRAN ve Sedat TURAN ‘ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyetinin 93.yıl dönümüne denk gelen etkinlik, sektör çalışan ve yöneticilerinin bir araya gelmesini sağladı.

Projenin açılış konuşması Proje Yöneticisi ve YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özden POLAT tarafından yapıldı. Projenin tanıtımı ile sektöre getirdiği yeniliklerden bahseden POLAT, tüm katılımcılara katılım sağladıkları için teşekkür etti. TCDD 3.Bölge Müdürü Sayın Selim KOÇBAY’da konuşmasında mesleki eğitim ile özellikle sektörel işbirliğinin sürdürülebirliğine katkı sağlayan bu tür projelerin önemine dikkat çekti. Erzincan Üniversitesi Refahiye Meslek Yüksekokulu adına Öğretim Görevlisi Çiğdem ALBAYRAK, GCF adına Roberto STELLA, Vossloh Adına da Osman AYDOĞAN birer konuşma yaptı.

Toplantının ikinci oturumunda Proje Koordinatörü Cüneyt TÜRKKUŞU tarafından proje çıktılarının tanıtımı yapıldı. Proje kapsamında geliştirilen kurs programı, modül bilgi sayfaları, işlem analiz formları ile öğrenme materyallerini tanıtan Sayın TÜRKKUŞU, e-rail web sitesi üzerinden e-öğrenme materyallerinin sunumu da yaptı.

Ülkemizden sektör çalışanlarının istihdam ve eğitim sağlayıcılarını bir araya getiren etkinliğe, TCDD 3.Bölge Müdürü Selim KOÇBAY ve diğer üst düzey yetkilileri, İzmir Metro ve İZBAN temsilcileri, sektörde yer alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, firma temsilcileri, MEB raylı sistemler teknolojisi bölüm temsilcileri ile demiryolu çalışanları katıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen pilot kurs katılımcılarına sertifikalarının dağıtıldığı etkinlik kapanış kokteyli ile sona erdi.